Treća tribina – “Psihoanaliza i socio-kulturno polje”

Nakon velikog interesovanja beogradske publike za tribine ciklusa „Psihoanaliza našeg vremena“ Psihoanalitičkog društva Srbije (PDS) organizovane u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, sledi još jedna aktuelna tema, treći okrugli sto, sa naslovom:

PSIHOANALIZA I SOCIO-KULTURNO POLJE

Slušaoci će imati priliku da čuju da li je psihoanaliza hermetična disciplina zatvorena u svojim usko-stručnim okvirima, da li je to ikada bila, da li je to sada. Gde je njeno mesto u svetu drugačijem od Frojdovog 20. veka, drugačijem delimično jer ga je i ona promenila?

Kako savremeni psihoanalitičari vide vreme u kome živimo, kako tokovi tog vremena utiču na psihoanalitičku teoriju i tehniku?

Ova tribina je i izuzetna mogućnost da upoznate gošću Mariliu Ejzenštajn (Marilia Aisenstein) koja je trening analitičar Pariskog psihoanalitičkog društva (SPP), Evropski predstavnik u Bordu Internacionalne psihoanalitičke asocijacije (IPA), autor mnogih tekstova i publikacija o psihosomatici i dobitnik Buve nagrade (Bouvet Award) i da čujete razmišljanja Milice Martinović, psihoanalitičara PDS, svestranog poznavaoca kulturne istorije i psihoanalitičke teorije i autora mnogih publikacija sa tom temom.

Takođe, prisustvovaćete novom obliku psihoanalitičkog dijaloga: naš gost je i Teofil Pančić, pisac i novinar, kolumnista i književni kritičar nedeljnika „Vreme“.

Moderator tribine je Jasminka Šuljagić, psihoanalitičar i trening analitičar.

Tribina će se održati u Velikoj dvorani – Čitaonici Odeljenja umetnosti Biblioteke grada Beograda, 17. aprila 2015. u 19h.
Prevod je obezbeđen.
Ulaz je slobodan.