Predavanje dr Majkla Parsonsa

Psihoanalitičko društvo Srbije i Institut za mentalno zdravlje vas pozivaju na predavanje dr Majkla Parsonsa

„Psychoanalysis and Art: Listening and Looking Outwards and Inwards”

Dr Majkl Parsons (Dr Michael Parsons) je trening analitičar Britanskog psihoanalitičkog društva i član Francuske psihoanalitičke federacije.

Ima završen prvi stepen na filozofiji i klasičnoj književnosti na Univerzitetu u Oksfordu, završene studije medicine pri Midlseks bolnici u Londonu. Tokom specijalizacije iz psihijatrije započinje psihoanalitički trening u Institutu za psihoanalizu u Londonu. Stiče zvanje analitičara 1982. godine i od tada je u privatnoj praksi. Zvanje trening analitičara stiče 1990. godine.

Među brojnim pozicijama u okviru Instituta za psihoanalizu u Londonu izdvaja se članstvo u Etičkom komitetu kao i status Predsednika trening komiteta.

Autor je više knjiga iz oblasti psihoanalize kao i preko trideset radova objavljenih u prestižnim psihoanalitičkim časopisima. Posebno se interesuje za vezu između psihoanalize i ostalih oblasti ljudskog znanja.

Predaje intenzivno na univerzitetima u Evropi i SAD-u.

Predavanje će se održati u Institutu za mentalno zdravlje, Palmotićeva 37, Beograd, u subotu, 5. marta 2016. godine, sa početkom u 10h.
Ulaz je slobodan.
Prevod sa engleskog je obezbeđen.