Psihoanalitičko društvo Srbije ima veliko zadovoljstvo da najavi projekat O nasilnosti sastavljen od jednodnevne konferencije „Zašto nasilje“, koju će pratiti gostovanje specijalne izložbe Muzeja Sigmund Frojd iz Beča „Pričamo o nasilju.Izložba stripa“.

Konferencija „Zašto nasilje“ će predstaviti savremena psihoanalitička razumevanja, danas posebno aktuelnog pitanja čovekove nasilnosti, razmotrene iz različitih uglova, od nasilnosti dece, adolescenata,  odraslih, nasilja  u medijima, do ratova kao rešavanja međunarodnih konflikata nasilnim putem. Osim članova Psihoanalitičkog društva Srbije, posebno je zadovljstvo najaviti učestvovanje na konferenciji i kolega iz Austrije: Elisabeth Skale i Thomas Jung-a, kao i koleginice iz Bugarske Valentine Lessenske. 

Takodje, velika nam je radost da nakon niza godina, ponovo imamo priliku da ugostimo Muzej Sigmund Frojd iz Beča sa njihovom aktuelnom specijalnom izložbom Pričamo o nasilju. Izložba stripa“, i  predstavimo publici u Srbiji najrazličitije kreativne mogućnosti portretisanja nasilja u stripu. Više svetski priznatih umetnika stripa predstaviće svoje lične refleksije na večito pitanje ljudske destruktivnosti. Otvaranju će prisustvovati i kustoskinje Muzeja Sigmund Frojd, Marina Rauchenbacher i Daniela Finzi, a za posetioce će tom prilikom biti organizovan vodjeni obilazak kroz izlozbu od strane kustoskinja.

Prevod je obezbedjen. Ulaz je slobodan.

Kolarčeva zadužbina, Studentski trg 5, Beograd

Konferencija „Zašto nasilje“

Mala sala Kolarčeve zadužbine

18.11.2023. u 10h

Detaljan program konferencije možete naći na LINKU.

The procedure for accreditation of the conference by the Health Council of Serbia is ongoing.

Procedura za akreditaciju konferencije od strane Zdravstvenog saveta Srbije, je u toku.

Gostovanje specijalne izložbe Muzeja Sigmund Frojd iz Beča „Pričamo o nasilju. Izložba stripa“

Muzička galerija Kolarčeve zadužbine

Otvaranje: 18.11.2023. u 18h

19.11-02.12.2023. od 12-20h

Preporučujemo vam da ne posećujete izložbu ukoliko ste osetljivi na eksplicitne prikaze nasilja. Prikazani sadržaj nije prikladan za osobe mlađe od 16 godina.

Projekat su omogućili:

  • Austrijski kulturni forum  Beograd
  • Uprava grada Beča
  • Kolarčeva zadužbina

Posebna zahvalnost pripada i nastavnicima i saradnicima Odseka za umetnost i dizajn Beogradske akademije za poslovne i umetničke strukovne studije.