NAJAVA ZA 10. LETNJU ŠKOLU PSIHOANALIZE PDS

22-23.09.2023.

Hotel „Palace“, Beograd

Ove godine Letnja škola slavi značajan jubilej, deset godina održavanja.

Zamišljena kao mogućnost upoznavanja kolega i zainteresovanih pojedinaca o dometima, dostignućima, teoriji i tehnici psihoanalize, kroz poseban vid direktnog druženja neophodnog za uspostavljanje ispravne slike o psihoanalizi i psihoanalitičarima, prerasla je gotovo u instituciju.

Prvih šest godina Škola se odvijala na lokacijama van grada po ustaljenom rasporedu koji se sastojao od predavanja, okruglih stolova, rada u grupama i večernjim programom kada su prikazivani filmovi i diskutovalo se o njima.

Korona je onemogućila direktne susrete, ali je Škola nastavila sa radom online. Neobično iskustvo koje se pokazalo dobrim.

Kako je pandemija proglašena završenom, deveta Škola je organizovana uživo i vratila je onaj poseban odnos koji se uspostavlja između polaznika, predavača i ostalih psihoanalitičara i psihoanalitičara u edukaciji.

Ovogodišnja tema je „Da li je konačno  vreme za konstruktivnost?“ Ovom temom smo želeli da pokrenemo razmišljanja u drugom smeru. Bavili smo se ranije razvojem, različitim psihopatološkim fenomenima, tehnikom, dinamikom, a sada smo odlučili da, u vreme destruktivnosti, ponudimo konstruktivnost koju ispoljavaju deca, odrasli, grupe. Dakle, nije sve tako dramatično loše. Postoji kreativno i konstruktivno kako u pojedincima, tako i u manjim i većim grupama. Psihoanaliza koja je nepravedno viđena kao teorija i tehnika koja se bavi prošlošću, posebno njenom mračnom stranom,  nudi i otkriva kreativnost neophodnu za zdrav razvoj i život. Ona doprinosi i aktiviranju kreativnog potencijala koji svaka osoba sasvim sigurno ima.

Detalje o Školi ćete moći da dobijete preko sajta PDS i drugih društvenih mreža našeg Društva.

X Letnja škola psihoanalize akreditovana je od strane Zdravstvenog Saveta Srbije 21.08.2023. godine pod brojem A-1-1512/23, kao Nacionalni seminar 1. kategorije, broj bodova za predavače je 12, dok je za polaznike 6.

Cena:

Cena kotizacije iznosi 11 000 dinara uz mogućnost plaćanja u dve rate.

Prijava postaje važeća nakon uplate 50% od ukupnog iznosa kotizacije, u roku od 10 dana nakon registrovane prijave.

Preostali iznos potrebno je uplatiti najkasnije 7 dana pre početka Letnje škole. Ne postoji mogućnost refundacije uplaćene kotizacije.

Cena uključuje: kafe pauze, ručak u Hotelu „Palace“, knjigu „Otisak vremena“- 80 godina od formiranja prvog psihoanalitičkog društva u Srbiji, set- blok i hemijska olovka.

Kako se prijaviti?

Popunjavanjem i slanjem formulara OVDE.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za bilo koji tehnički aspekt ili imate neku nedoumicu pišite nam na letnja.skola.2023@pss.org.rs