Psihoanalitičko društvo Srbije sa velikim zadovoljstvom najavljuje planirani klinički workshop nakon letnje pauze, sa temom “Psihoanaliza i partnerski odnosi”.

Naša unutrašnja priroda kao i interakcija koju imamo sa drugima utiču na to kako vidimo i sebe i drugog, pojedinačno ali i u samom odnosu. Pozivamo vas da zajedno sa analitičarima našeg Društva i našom uvaženom gošćom iz Londona, Aleksandrom Novaković, promišljamo o fenomenu para, dinamici para u unutrašnjoj i spoljašnjoj realnosti.

Aleksandra Novaković je konsultantkinja i gostujući predavač na Tavistock Relationships u Londonu; Trening psihoanalitičarka i supervizorka Britanskog psihoanalitičkog udruženja; Psihoanalitička psihoterapeutkinja u radu sa parovima; Grupna analitičarka, članica instituta za grupnu analizu London; Autorka i urednica brojnih publikacija koje se bave dinamikom partnerskih odnosa.

Kroz klinički rad u grupi pokušaćemo bolje da sagledamo i razumemo šta je to što partneri zajednički stvaraju; koji je to nesvesni uticaj i doprinos partnerskom “(ne)poklapanju”; da li postoji i kako se sve manifestuje “mentalitet para”. Ovo su samo neka od pitanja koje će rad u grupi generisati i dodatno podsticati.

Profesionalci različitih psihoterapijskih modaliteta koji smatraju da je dinamika para relevantna za njihov rad mogu uzeti učešće u ovom workshop-u i doprineti boljem razumevanju partnerskih relacija.

Struktura i satnica workshopa je sledeća:

09:00-09:30  Okupljanje i registracija

09:30-10:15   Predavanje: „Par koji se svađa“, Aleksandra Novaković 

10:15-10:30   Diskusija

10:30-10:45  Pauza

10:45-12:15   Klinički prikaz (rad u supervizijskim grupama)

12:15-14:00  Pauza za ručak

14:00-16:15 Projekcija filma „Ko se boji Virdžinije Vulf?“, film Majka Nikolsa iz 1966., po istoimenoj predstavi Edvarda Olbija

16:15-16:30  Pauza

16:30-17:30  Diskusija u velikoj grupi (svi učesnici) – diskusija o filmu kao podloga za proradu predavanja i  supervizijskih slučajeva

17:30-18:00 Podela iskustva u grupi i završni pozdrav

Kotizacija za workshop iznosi 9500 dinara, uz mogućnost plaćanja na 2 rate, bez mogućnosti refundiranja uplate.

Polaznici dobijaju potvrdu o učešću.

Broj polaznika je ograničen.

Mesto održavanja workshopa je sedište Psihoanalitičkog društva Srbije u ulici Koste Jovanovića 20, Beograd.

Za sva pitanja i/ili pojašnjenja pišite nam na klinickiworkshoppds@gmail.com

Srdačan pozdrav do susreta!
Psihoanalitičko društvo Srbije