Nakon zastoja uzrokovanog pandemijom, juče je nastavljena skladna višegodišnja saradnja sa Bibliotekom grada Beograda. Ovog puta gost je bio Sotiris Manolopulos, trening psihoanalitičar i supervizor grčkog i kanadskog psihoanalitičkog društva. On je ujedno dečji i adolescentni trening psihoanalitičar. Manolopulos je Direktor trening komiteta i prethodni predsednik grčkog društva.

Izvanredno zanimljiva i provokativna tema privukla je kolege i obrazovane laike koji su s velikom pažnjom slušali predavanje. Diskusija je bila neuobičajeno živa i plodna i dala je poseban doživljaj celoj ovoj večeri. Manolopulos je zaista uspeo da odgovori na sva pitanja, kako ona vezana za grčke tragičare i grčku poeziju tako i psihoanalitička tumačenja ovih dela i da razmeni razmišljanja sa publikom koja je bila spontana, radoznala, otvorena i slobodna. Bilo je zadovoljstvo prisustvovati jednoj ovako originalnoj i inspirativnoj razmeni, uz sjajnog predavača i vrsnog poznavaoca psihoanalitičke teorije, praktičara i znalca kulturne baštine svog naroda.

Na molbu da nam dozvoli da njegovo predavanje „Pribeglice“ stavimo na naš sajt, Sotiris Manolopulos je odgovorio da je to za njega velika čast i veliko zadovoljstvo.

Predavanje možete naći na LINKU.