Izvanredan odziv na prvoj tribini ciklusa “Psihoanaliza našeg vremena”

Sa prvom tribinom , održanom u petak 20. februara 2015. u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda pod naslovom “Jedno stogodišnje putovanje“, Psihoanalitičko društvo Srbije je počelo sa realizacijom ciklusa tribina “Psihoanaliza našeg vremena“, kojim se obeležava 100 godina psihoanalize u Srbiji.

Tribina je koncipirana kao putovanje kroz jedan vek od kada je psihoanaliza došla na ove prostore, preko Nikole Šugara, Huga Klajna, Vojina Matića, do naših savremenih psihoanalitičara.

Kroz prikaz razvoja psihoanalize u Srbiji, dokumentaciju, fotografije i sećanja, dat je prikaz jednovekovnog napora koji je finaliziran formiranjem PDS kao člana Internacionalne psihoanalitičke asocijacije (IPA).

Kroz ovo stogodišnje putovanje, koje se završilo osvrtom na stanje savremene psihoanalize u svetu i kod nas, publiku su vodili psihoanalitičari PDS Vojislav Ćurčić, moderator, Jasminka Šuljagić, Vesna Brzev-Ćurčić i Aleksandar Kontić.

prva-tribina-ciklusa-ilu

Posebno nam je drago što je interesovanje publike za psihoanalizu bio izvan svih očekivanja; ujedno se izvinjavamo što dvorana nije mogla da primi sve zainteresovane posetioce. Sledeća tribina, u okviru ciklusa „Psihoanaliza našeg vremena“, održaće se u Velikoj dvorani – Čitaonici Odeljenja umetnosti Biblioteke grada Beograda, 20. marta 2015. u 19h.

Tema sledeće tribine će biti “Savremeno viđenje ključnih psihoanalitičkih koncepata”, a govoriće analitičari Psihoanalitičkog društva Srbije: Marija Vezmar (moderator), Ljiljana Milivojević i Oliver Vidojević. Posebno nam je zadovoljstvo da za ovu priliku najavimo gostovanje Džonatana Sklara (Dr Jonathan Sklar), trening-analitičara Britanskog psihoanalitičkog društva.

O drugoj tribini, pod nazivom: “Savremeno viđenje ključnih psihoanalitičkih koncepata”, pročitajte klikom ovde.