Druga tribina – “Savremeno viđenje ključnih psihoanalitičkih koncepata”

Psihoanalitičko društvo Srbije (PDS), u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, organizuje drugu od četiri tribine ciklusa “Psihoanaliza našeg vremena“, pod naslovom „Savremeno viđenje ključnih psihoanalitičkih koncepata“.

Tribina će dati priliku da se slušaoci upoznaju sa današnjim viđenjem nekih od temeljnih koncepata i otkrića s početka XX veka kao i kako Frojdovi ‘ključevi za lavirinte duše’ izgledaju u rukama psihoanalitičara današnjice. Prateći razvoj teorije, uz kliničke vinjete i lična iskustva, biće približena savremena viđenja ranih trauma i fizičkog kažnjavanja dece, zdravog i patološkog narcizma, značaja odnosa sa dovoljno dobrim roditeljem.

Uz psihoanalitičare PDS, na tribini će učestvovati i uvaženi gost, trening analitičar Britanskog psihoanalitičkog društva, predsedavajući Komiteta za praksu i naučne aktivnosti u Internacionalnoj psihoanalitičkoj asocijaciji (IPA), gospodin Jonathan Sklar (Džonatan Sklar).

Na tribini učestvuju Marija Vezmar, moderator, Jonathan Sklar, Ljiljana Milivojević i Oliver Vidojević.

Tribina počinje u petak 20. marta 2015. godine u 19h u Velikoj dvorani – Čitaonici Odeljenja umetnosti Biblioteke grada Beograda,* Knez Mihailova 56.
Prevod je obezbeđen.
Ulaz je slobodan.

*Prilikom održavanja prve tribine ciklusa “Psihoanaliza našeg vremena” Rimska dvorana je bila tesna za svu zainteresovanu publiku, tako da će se naredni programi održavati u većoj sali Biblioteke grada Beograda.

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti Vesni Brzev, predsedniku Organizacionog odbora ciklusa „Psihoanaliza našeg vremena“ na email adresu: vbrzevcurcic@ikomline.net