Četvrta tribina – “Psihoanaliza i nove tehnologije”

Poslednja tribina ciklusa „Psihoanaliza našeg vremena“, u organizaciji Psihoanalitičkog društva Srbije, pod nazivom „Psihoanaliza i nove tehnologije“ će se održati 19. juna 2015. godine u 19h, u Biblioteci grada Beograda, u Velikoj sali.

Tribina će se baviti razmatranjem uticaja savremene tehnologije na unutrašnji svet ljudi, probleme psihičkog razvoja, formiranje simboličkog mišljenja, ostavljanje prostora za „biti sam“, značenje doživljaja sebe, slika i predstava koje šaljemo drugima, o prevashodnom razmišljanju o predstavljanju sebe, umesto uživanja u realnom životu.

Tribina će se baviti i psihološkim značenjem gedžeta, dinamikom interpersonalnih odnosa, kao i mogućnostima koje savremene tehnologije pružaju za nove oblike psihoterapijskih intervencija.

Biće govora i o mogućim zloupotrebama savremenih tehnologija, zavisnosti od njih, s posebnim osvrtom na poremećaje kod mladih, kao i psihoanalitičko shvatanje ovih poremećaja i intervencije.

Na Tribini učestvuju Vojislav Ćurčić, trening psihoanalitičar PDS, Marina Ivanović, psihoanalitičar PDS i Danijela Galović, psihoanalitičar u edukaciji PDS. Moderator je Vesna Brzev-Ćurčić, trening psihoanalitičar PDS.

Tribina će se održati u Velikoj dvorani – Čitaonici Odeljenja umetnosti Biblioteke grada Beograda, u petak 19. juna 2015. u 19h.
Ulaz je slobodan.